Pulled Pork Met Groenten
Pulled Pork is een heerlijk gerecht, dat langzaam gegaard wordt. Zo trekken alle smaken van de kruiden in het vlees en wordt het vlees heerlijk zacht. Het is niet moeilijk om te maken, maar het heeft wel een paar uurtjes in de oven nodig. Rijk aan eiwitten en weinig vet, wat maakt dat dit gerecht niet alleen lekker maar ook verantwoord is. Samen met de groenten een perfecte combinatie en een echte smaakbom!
Porties: 1
Calorieën: 561
Eiwitten: 37 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 33 gram
Ingrediënten
- 150g Varkensschouder zonder bot
- 1/2 Eetlepel olijfolie
- 1/4 Rode ui
- 1/2 Wortel
- 1 Knoflookteentje
- 1/2 Jalapeño of ander pepertje (optioneel)
- 1/4 Eetlepel gember
- 35g Tomatenpuree (uit blik)
- 100g Verse tomaten naar keuze
- 50ml Kippenbouillon
- 25ml Mirin (rijstwijn)
- 1/2 Eetlepel sojasaus
- 1/4 Eetlepel rijstazijn
- 1/2 Theelepel grof zeezout
- 1/2 Theelepel Chinese 5 spices kruidenpoeder (verkrijgbaar in supermarkt)
- 1/2 Theelepel vers gemalen zwarte peper
- 1/4 Bosui (optioneel)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 150 °C en verdeel de olijfolie in een ovenschaal.
-
Kruid het vlees met zout, peper en de 5 spices mix. Doe het vlees nu in de ovenschaal en zet het een kwartiertje in de oven tot het aan alle kanten dichtgeschroeid is. Haal het vlees uit de ovenschaal en zet het apart.
-
Snijd de ui, wortel, knoflook, gember en jalapeño in stukjes. Doe de groentemix een minuut of vijf in de ovenschaal in de oven, schep ondertussen een paar keer om. Leg de groenten nu apart in een kom.
-
Voeg de Mirin en tomatenpuree in de ovenschaal en mix dit ongeveer twee minuutjes goed door met een garde. Doe er nu de tomaten, sojasaus, bouillon en rijstazijn bij. Laat het geheel ongeveer vijf minuutjes in de oven zacht worden. Stamp nu de tomaten met een pureestamper of vork.
-
Plaats nu het vlees en de groenten met de sappen in de ovenschaal en dek de schaal af met folie. Laat het vlees drie uur staan zodat het langzaam kan garen en alle smaken goed worden opgenomen.
-
Haal de schaal nu uit de oven en trek het vlees met een vork uit elkaar. Eventuele vetrandjes kunnen worden verwijderd. Garneer met een gesnipperd bosuitje en je kan aan tafel, geniet ervan!
Hier vind je meer lekkere en gezonde recepten!