Kippendijstoof Met Verse Groenten

Deel met vrienden

Kippendijstoof Met Verse Groenten

Er zijn bepaalde gerechten die het lekkerst smaken als het buiten koud, nat en donker is. Zoals dit heerlijke stoofgerecht met kippendij en verse groenten. De voorbereidingen zijn vrij snel gedaan en daarna is het rustig wachten tot het heerlijk gaar is gestoofd. 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 600g Kipdijfilet
  • 100g Champignons
  • 1 Grote ui
  • 250g Winterpeen
  • 2 Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4-5 Eetlepels bloem
  • 2-3 Eetlepels goede olijfolie
  • 175g Doperwtjes
  • 250ml Kippenbouillon
  • 1 Bruin biertje (optioneel)
  • 1 Theelepel tijm
  • Peper, zout

 

Zo maak je het klaar

Doe de bloem en wat peper en zout in een schaal of op een diep bord en haal de kippendijen er goed doorheen. Zorg dat ze goed bedekt zijn en leg ze even apart. 

Pak een grote braadpan en verhit 2-3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en braad alle stukken kippendij even goed aan in 3-4 minuutjes per kant tot ze mooi gekleurd zijn. Leg ze in een mooi laagje over de bodem. Verlaag de hittebron tot halfhoog. 

Voeg nu het bruine bier toe, (geen zorgen, de alcohol zal volledig verdampen. Eten de kinderen mee, kun je het ook weglaten. Voeg dan iets meer bouillon toe.) en schraap met een houten of plastic spatel voorzichtig de aanbaksels los van de bodem. Daar komt veel smaak vanaf. Snij de winterpeen in mooie stukken van 2-3cm en voeg de champignons heel of gehalveerd toe. Versnipper de ui, knoflook en tijm en voeg toe aan de pan. Giet nu de bouillon er overheen, zodat de kip goed onder het vocht ligt.

Zet het vuur lager en laat het gerust ongeveer 3-4 uur stoven, totdat de kip uit elkaar valt. Schep af en toe even om, deksel op de pan. 

10 minuten voordat je wil serveren, voeg je de doperwtjes toe. Stoof deze een minuut of 10 mee en schep het geheel goed door. Proef even en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 


Dat is alles! Het vergt even geduld, maar dat is het absoluut waard. Dit gerecht is zo lekker, je eet je vingers er bij op. Eet smakelijk!


Kijk hier voor meer lekkere en verantwoorde recepten.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen